Albani Bryggerierne - Girafs historie  

Girafs historie

Verden forandrer sig konstant, men i begyndelsen af 60'erne var det som om det gik lidt hurtigere. Det var dengang det nye medie TV fangede folks opmærksomhed, og radiostationer og aviser virkelig blev internationale. Det var dengang verden blev mindre!

Alligevel kunne en lille begivenhed stadig ryste hele Danmark. Giraffen Kalle var fundet død i sin bås en morgen i Odense Zoo - forgiftet.

Da Albani tidligere havde benyttet Kalle i sin markedsføring blev denne begivenhed et råb om at komme op på barrikaderne - en udfordring til at finde en efterfølger.

Således blev Giraf Beer født den 13. august 1962. En øl med det ærefulde formål at sponsorere erhvervelsen af en ny giraf.

Aktionen var en succes, faktisk var der midler nok til, at købe to nye, langhalsede, plettede dyr - en han og en hun. De gik så godt i spænd - til trods for at deres ægteskab var arrangeret - at man stadig kan møde deres efterkommere i zoologiske haver rundt omkring i verden.

Den nye Giraf Beer ville også se verden. Kun tre måneder efter lanceringen var det muligt at nyde den i New York, Tenerife, Los Angeles og Manila.

Det kunne måske lyde som noget af et kunststykke, men bryggeriet havde tidligt lært, at godt øl kan nå vidt omkring. Det var blevet bevist helt tilbage i 1932, da forgængerne for Giraf Beer kunne smages i Paris, Hong Kong og Bangkok, og hurtigt derefter også i Casablanca og Bombay.

Siden da er verden blevet mere og mere "plettet" i takt med, at Odenses smukke "pletter" har spredt sig. Flere øl er dukket op under samme navn.

I 1997 besluttede bryggeriet sig at samle anstrengelserne for at give verdens ølkendere en øl af god kvalitet under ét banner.

Det var året, da Giraf Brewery Ltd. så dagens lys.

Giraf Brewery Ltd. er en del af Albani Bryggerierne A/S. Over årene har en overraskende stor del af Danmarks nøglepersoner indenfor bryggeribranchen bidraget til forbedringen og udviklingen af bryggeriets produktion. Bryggeriet er nu ligeså rustfrit og moderne som andre topbryggerier, men vi har altid stræbt efter en balance mellem fortidens og nutidens kvaliteter. Det er derfor kvaliteten er så vigtig for Giraf Brewery, og råmaterialer udvælges meget grundigt.

Malten som vi forbereder grundigt. Majsen der er en del af hemmeligheden bag øllets lette karakter og tiltrækkende farve. Den stærke humle vi vælger og inspicerer så grundigt. Det reneste vand fra vores egne boringer. Og endelig vores kendetegn - de to typer gær, der giver os bedre kontrol med den vigtige smag og aroma, der udvikles under gæringen, end kun én gærtype ville have kunnet give os.

Alt dette sikrer, at Giraf Beer har den samme høje kvalitet - hver gang.




© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL