Bryggeriet Frederiksberg
Bryggeriet Frederiksberg blev anlagt den 6. september 1880 af et interessentskab med cand. pharm.
Even Ibsen som ansvarshavende for anlægget og driften. Bryggeriet, der først var
indregistreret som ”Bryggeriet Dania”, men hvis navn, inden driften påbegyndtes,
blev ændret til ”Bryggeriet Frederiksberg”, blev anlagt på en grund på Lampevejen -
nu Finsensvej. Af interessenterne deltog Grosserer N. F. Munck i den merkantile
ledelse, og cand. polyt. Fr. Hornemann overtog efterhånden den indre tekniske
ledelse.
Man begyndte driften som bayerskølbryggeri, men gik kort efter over til også
at brygge hvidtøl, og i begyndelsen gik alt godt. Men skønt bryggeriet var velanlagt
og uden store udgifter, kunne det dog ikke stå sig i den vilde konkurrencekamp,
der samtidig begyndte at antage de mærkeligste former. Forbedringer indførtes i
driften. Bryggeriet var således det første danske bryggeri, der anvendte
majspræparater - men intet kunne hjælpe til atter at bringe det rigtigt på fode.
Et forsøg på at redde bryggeriet ved at gøre en del værtshusholdere delagtige i
overskuddet mislykkedes, og forhandlingen med et engelsk konsortium om salg af
bryggeriet førte ikke til noget resultat.
Efter at bryggeriet i 1891 var gået ind i ”De forenede Bryggerier”, blev det
nedlagt, og grunden blev solgt stykkevis i 1898, 1902 og 1906. ”De forenede
Bryggerier” måtte senere igen, som ufyldestgjort panthaver, overtage et af disse
arealer, som derefter blev udlejet, indtil det i 1913 blev solgt til Aktieselskabet
”Krystalisværket”, som samtidig købte såvel ”De Forenede Bryggerier”s som ”Carlsberg
Bryggerierne”s forretning med kunstig is.
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 55
|