Fejø Bryggeri 

Fejø Bryggeri

Gerhard Christensen startede i året 1900 et ølbryggeri i Østerby på Fejø. Han havde før den tid haft en mølle udenfor byen og det var hans tanke at komme ind til den lille by og bosatte sig der. Da den herboende brygger gik fallit og hans bryggeri kom på auktion blev det købt af Gerhard Christensen der på denne måde fik en byggegrund i byen. Det var dog ikke hans mening at fortsætte med brygningen, men mente at han på denne måde kunne få en biindtægt. Efter nogen tid tog han til Nykøbing F Bryghus for at få et mindre kursus i hvidtølsbrygning, og med hjælp fra en ven i Østerby fik han bryggeriet i gang.

Desværre måtte men efter nogle års forløb omstille produktionen, da købmændene på Fejø forlangte at få øllet leveret på flasker.

Bryggeriet hævdes at være nedlagt omkring 1914 og efter den tid fik man hvidtøllet fra Bryggeriet Thor i Maribo, det nuværende Maribo Bryghus. Gerhard Christensen sendte øltræerne til Maribo, fik dem fyldte tilbage og kørte så rundt og solgte dem på øen.

Det er muligt at bryggeriet senere er kommet igang igen, for i oktober har brygger J. Christensen (en søn?) følgende annonce i en lokal avis:

"Efter at mit bryggeri er nedlagt, er alt tilbehør til et mindre Bryggeri til Salg samlet eller delt til en mindre Pris. For det første en Kobberkedel så god som ny med udløb, stor 6 á 7 Tdr., Mæskekar af samme størrelse med Kobbersiplade i Bunden, et do. med Pumpe, samt Gærkar på 8 Tdr. med slange og Flangse dertil, svalebakke af Jern, Størrelse ca. 8 og 4 Alen, dybde 6 Tm., rummer 10 á 12 Tdr., en gærbakke af Jern, en Pumpe med 13 Al. 2 Tm. Rør, en do. Tryk- og Suge-pumpe med 29 Al. Rør samt en del forskellige mindre Ting - alt i god Stand.

Og hermed var Fejø Bryggeri for stedse nedlagt.

Kilde: Samlerringen april 1978Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   73


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL