Abbey Ale 

Abbey Ale

Hvor trappist øl kun bliver brygget på 5 klostre, er der mange andre som brygger øl af samme typer. Disse kaldes med en bred betegnelse for Abbey Ales, selvom de ikke nødvendigvis har ret meget til fælles.

Det væsentligste fælles træk er at der er tale om ale, altså en overgæret øl. Abbey hentyder til at brygget på en eller anden måde er tilknyttet til et kloster. For visse brygs vedkommende er der tale om at et kloster har udliciteret brygningen til et lokalt bryggeri. Eksempler på dette er Leffe, som i 1950erne indgik en licensaftale, og Grimbergen.

Andre abbey ales har kun en mere perifer tilknytning til et munkekloster, eksempelvis i form af en ruin, en kirke eller en lokal helgen.

For begge typers vedkommende kan der være tale om fremragende øl, som dog ikke nærmer sig de rigtige trappist øl i kvalitet.

Udenfor Belgien brygges der også abbey ale, her som oftest uden nogen form for tilknytning til klostre, helligdomme eller lign. Dette betyder altså i givet fald blot at man ønsker at tilstræbe en øl som ligger tæt op af de øl som brygges på eller i tilknytning til klostre.

Leffe er et kloster, som har indgået
aftale med et komercielt bryggeri
om brygning af deres ølDu er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   1


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL