Ice Beer 

Ice Beer

Ice beer er en canadisk opfindelse fra starten af 1990erne. Brygget fryses under lagringen, hvilket skaber iskrystaller i øllet. Når disse fjernes får man en renere og stærkere øl. Mange ice beers blev oprindelig udviklet i Canada af Labbat og indeholdt ca. 5,5% alkohol.

I 1993 introducerede de canadiske bryggerier Labatt og Molson produktet på det canadiske marked. De fleste amerikanske bryggerier har efterfølgende lanceret deres egne mærker som eksempelvis Bud Ice og Millers Icehouse, men denne øltype har aldrig opnået den store markedsandel.

Også europæiske bryggerier har prøvet at lancere ice beer, men ligeledes uden den store succes. I 1996 prøvede Tennent fra Skotland at lancere en super ice med et alkoholindhold på hele 8,6%, men atter uden den store succes.

Også Carlsberg har lavet Ice Beer



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   22






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL