Ice Beer
Ice beer er en canadisk opfindelse fra starten af 1990erne. Brygget fryses
under lagringen, hvilket skaber iskrystaller i øllet. Når disse fjernes får man
en renere og stærkere øl. Mange ice beers blev oprindelig udviklet i Canada af
Labbat og indeholdt ca. 5,5% alkohol.
I 1993 introducerede de canadiske bryggerier Labatt og Molson produktet på
det canadiske marked. De fleste amerikanske bryggerier har efterfølgende lanceret
deres egne mærker som eksempelvis Bud Ice og Millers Icehouse, men denne øltype
har aldrig opnået den store markedsandel.
Også europæiske bryggerier har prøvet at lancere ice beer, men ligeledes uden
den store succes. I 1996 prøvede Tennent fra Skotland at lancere en super ice med
et alkoholindhold på hele 8,6%, men atter uden den store succes.
Også Carlsberg har lavet Ice Beer
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 22
|