Steinbeer 

Steinbeer

Tyske ”stenøl” bliver brygget vha. en primitiv form for opvarmning i hvilken rødglødende sten bliver sænket ned i brygget for at få det til at koge. De kogende sten bliver dækket af brændt sukker, hvorfor de igen tilsættes i lagringsfasen, hvilket starter en anden gæring.

At man overhovedet anvender denne primitive opvarmningsform er historisk betinget. Inden man begyndte at anvende brygkedler af metal, havde man kun mulighed for at opvarme trækedlerne på denne primitive metode. Mange steder i Nordeuropa har man hos hjemmebryggere anvendt denne opvarmningsform op til midten af 1800-tallet

Dette røgede bryg laves i dag kun af Rauchenfels i Altenmünster, samt et par enkelte microbryggerier i USA.



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   45






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL