Oatmeal Stout
Mange søde stouts blev solgt som en nærende og genoprettende drik for
handicappede og invalide. Nogle af disse blev yderligere styrket ved at
tilsætte havre. Selvom oatmeal stouts engang var et populært bryg, så er de
fleste nu forsvundet fra markedet. Til gengæld er der kommet enkelte nye til,
bl.a. Sam Smiths oatmeal stout fra Yorkshire og Maclays oat meal stout fra
Skotland. Sidstnævnte hævder at være den eneste øl som bliver brygget mel maltet
havre, fremfor havremel tilsat til mæsken.
Når man ikke brygger mere øl på havre, så har det bl.a. en teknisk årsag. I
modsætning til byg, så klistrer havren sammen, hvilket resulterer i store problemer
med mæskningen. Dette betyder også at når man brygger oatmeal stout så anvendes
som nævnt havremel fremfor havremalt, samtidig med at det anvendes i relativt
små mængder (typisk under 10%).
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 34
|