Imperial Stout 

Imperial Stout

Denne ølsort blev oprindelig brygget i London i det 18. århundrede med eksport til de baltiske lande for øje. Derfor kendes denne ølsort også under navnet Russian Stout. Brygget, som har en intens smag af frugtkage, og med en en styrke som kunne tåle en sørejse, er berømmet for at være den russiske zarina Katarina den Stores yndlings drik, deraf den imperiale russiske titel.

Afskibningen af stout til de baltiske lande kan med sikkerhed dateres tilbage til 1781, hvor man har dokumenter som viser at man afskibede øllet til Bremen, Stettin, Königsberg og andre baltiske havnebyer. Dette bryg laves stadig, selvom bryggeriet har skiftet navn og ejere talrige gange siden, nu hedder bryggeriet blot John Smiths Brewery, og bryggen kaldes Imperial Russian Stout.

Mange baltiske bryggerier har taget denne ølsort op, herunder Koff i Finland, Pripps i Sverige (hvis porter blev solgt under navnet Carnegie) og Tartu i Estland.

http://www.beerlabels.dk/foreign/uk/samuelsmith/thumbnails/0001-001a.jpg

En imperial stout fra Samuel SmithDu er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   23


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL