Bitter 

Bitter

Bitter er indbegrebet af engelsk pub-kultur. Hvis man vil drikke bitter går man typisk på en pub hvor den drikkes frisk fra fad. Det som først og fremmest kendetegner en bitter er den fremtrædende smag af humle. En bitter har som regel et alkoholindhold på mellem 3 og 5%, imens stærkere versioner også findes, her typisk med betegnelser som ”Best Bitter” eller lign.

Bitter er en overgæret øl af typen ale, selvom alle englændere betragter den som en særskilt øltype. Hvor bitter en bitter så rent faktisk er, afhænger først og fremmest af hvor bryggeriet er placeret i England. I området omkring Kent fremstilles nogle af de mest bitre typer, hvilket ikke kan overraske, da netop dette område er kendt for sin produktion af humle. Men mange andre steder brygges også fine bitters, idet mere end 300 bryggerier, microbryggerier og brewpubs i dag brygger bitter.

Nogle engelske bryggerier brygger kun en slags bitter, imens andre brygger to eller flere typer. Ofte sætter man tillægsord på de forskellige bitter typer, for at kunne skelne dem fra hinanden. Eksempelvis kan den kaldes ”Special Bitter”, ”Best Bitter” eller ”Extra Special Bitter”.

Også enkelte steder udenfor England brygges der Bitter. Først og fremmest i USA, hvor en række microbryggerier og værtshusbryggerier har taget øltypen til sig.

Bitter fra engelske bryggerier



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   7






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL