Bitter
Bitter er indbegrebet af engelsk pub-kultur. Hvis man vil drikke bitter går
man typisk på en pub hvor den drikkes frisk fra fad. Det som først og fremmest
kendetegner en bitter er den fremtrædende smag af humle. En bitter har som regel
et alkoholindhold på mellem 3 og 5%, imens stærkere versioner også findes, her
typisk med betegnelser som ”Best Bitter” eller lign.
Bitter er en overgæret øl af typen ale, selvom alle englændere betragter den
som en særskilt øltype. Hvor bitter en bitter så rent faktisk er, afhænger først
og fremmest af hvor bryggeriet er placeret i England. I området omkring Kent
fremstilles nogle af de mest bitre typer, hvilket ikke kan overraske, da netop
dette område er kendt for sin produktion af humle. Men mange andre steder brygges
også fine bitters, idet mere end 300 bryggerier, microbryggerier og brewpubs i dag
brygger bitter.
Nogle engelske bryggerier brygger kun en slags bitter, imens andre brygger to
eller flere typer. Ofte sætter man tillægsord på de forskellige bitter typer, for
at kunne skelne dem fra hinanden. Eksempelvis kan den kaldes ”Special Bitter”,
”Best Bitter” eller ”Extra Special Bitter”.
Også enkelte steder udenfor England brygges der Bitter. Først og fremmest i
USA, hvor en række microbryggerier og værtshusbryggerier har taget øltypen til
sig.
Bitter fra engelske bryggerier
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 7
|