Stout 

Stout

Stout er en af de klassiske former for ale. Stout har overlevet og vundet på at være i skarp kontrast til den populære pilsner. Ligesom en beslutsom markedsførings indsats fra en af producenterne, Guiness, har gjort sit til at markere øltypen.

Stout fremstilles ved at anvende en del mørkristet byg i mæsken, ligesom der tilsættes store mængder humle, for af fremme den humlede smag. Stout fra fad har en tendens til at være mere cremet og blødere end de mere karakteristiske portere på flaske. Dette skyldes at man anvender kvælstof ved aftapningen fra fad. Der findes forskellige undertyper af stout: Milk Stout, Oatmeal Stout, Oyster Stout og Imperial Stout, se disse for forklaring på de forskellige undertyper.

En stout fra Bass



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   46






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL