Stout
Stout er en af de klassiske former for ale. Stout har overlevet og vundet på
at være i skarp kontrast til den populære pilsner. Ligesom en beslutsom
markedsførings indsats fra en af producenterne, Guiness, har gjort sit til at
markere øltypen.
Stout fremstilles ved at anvende en del mørkristet byg i mæsken, ligesom der
tilsættes store mængder humle, for af fremme den humlede smag. Stout fra fad har
en tendens til at være mere cremet og blødere end de mere karakteristiske portere
på flaske. Dette skyldes at man anvender kvælstof ved aftapningen fra fad. Der
findes forskellige undertyper af stout: Milk Stout, Oatmeal Stout, Oyster Stout
og Imperial Stout, se disse for forklaring på de forskellige undertyper.
En stout fra Bass
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 46
|