Alt
En alt er en overgæret øltype med ca. 4,8% alkohol og en smag af humle. Drikkes
hovedsagelig i området omkring Düsseldorf og Niederrhien, men visse mærker kan
købes over hele Tyskland. Navnet Alt (traditionel eller gammel) hentyder til den
overgærede brygmetode - ikke til at øllet er specielt gammelt. Øllet gæres ved
temperaturer omkring 15-20º Celsius, hvilket gør det muligt at brygget øllet ved
højere udetemperaturer uden køling.
Alt blev oprindelig brygget for at slukke tørsten hos industriarbejderne i
Rhuhr-området efter en lang dag i minerne eller de store industrier.
Alt drikkes normalt af små glas med 0,2l indhold og ved en temperatur på mellem
8 og 10º Celsius, og ikke længere blot af industriarbejderne (som der ikke er
mange tilbage af), men i langt bredere kredse. Aller helst skal det nydes på et
af værtshusene i den indre gamle del af byen, hvor øllet brygges direkte i
værtshusene og serveres fra træfade. Men man kan naturligvis også nyde øllen
derhjemme fra en flaske.
Her ses Alt, fra Rhenania
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 3
|