Alt 

Alt

En alt er en overgæret øltype med ca. 4,8% alkohol og en smag af humle. Drikkes hovedsagelig i området omkring Düsseldorf og Niederrhien, men visse mærker kan købes over hele Tyskland. Navnet Alt (traditionel eller gammel) hentyder til den overgærede brygmetode - ikke til at øllet er specielt gammelt. Øllet gæres ved temperaturer omkring 15-20º Celsius, hvilket gør det muligt at brygget øllet ved højere udetemperaturer uden køling.

Alt blev oprindelig brygget for at slukke tørsten hos industriarbejderne i Rhuhr-området efter en lang dag i minerne eller de store industrier.

Alt drikkes normalt af små glas med 0,2l indhold og ved en temperatur på mellem 8 og 10º Celsius, og ikke længere blot af industriarbejderne (som der ikke er mange tilbage af), men i langt bredere kredse. Aller helst skal det nydes på et af værtshusene i den indre gamle del af byen, hvor øllet brygges direkte i værtshusene og serveres fra træfade. Men man kan naturligvis også nyde øllen derhjemme fra en flaske.

Her ses Alt, fra Rhenania



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   3






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL