Eisbock 

Eisbock

En speciel slags bock er den såkaldte eisbock. Denne har en styrke som typisk er endnu stærkere end doppelbock. Styrken opnås ved at fryse øllen og derefter fjerne noget af isen. Da alkohollen har et lavere frysepunkt forbliver den flydende, hvorved styrken stiger når isen fjernes.

Hvorledes eisbock opstod er der tvivl om, men det siges at en uduelig lærling havde ladet et fad bock stå udenfor i frostvejr, hvorved indholdet delvist frøs til is, imens resten af øllen var blevet til et særdeles stærk og velsmagende drik.

Eisbock er den oprindelige form for ice brewing og må som sådan ikke forveksles med dette modefænomen fra visse store bryggerier.

Teknikken har været anvendt på mange bryggerier i Bayern, men i dag er der kun et par bryggerier i Kulmbach som anvender den i større stil.



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   16






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL