Eisbock
En speciel slags bock er den såkaldte eisbock. Denne har en styrke som typisk
er endnu stærkere end doppelbock. Styrken opnås ved at fryse øllen og derefter
fjerne noget af isen. Da alkohollen har et lavere frysepunkt forbliver den flydende,
hvorved styrken stiger når isen fjernes.
Hvorledes eisbock opstod er der tvivl om, men det siges at en uduelig lærling
havde ladet et fad bock stå udenfor i frostvejr, hvorved indholdet delvist frøs
til is, imens resten af øllen var blevet til et særdeles stærk og velsmagende drik.
Eisbock er den oprindelige form for ice brewing og må som sådan ikke forveksles
med dette modefænomen fra visse store bryggerier.
Teknikken har været anvendt på mange bryggerier i Bayern, men i dag er der kun
et par bryggerier i Kulmbach som anvender den i større stil.
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 16
|