Bière de Garde 

Bière de Garde

Hvis man direkte oversætter navnet bière de garde, så får man ”øl til opbevaring”, og dette navn fortæller meget godt hvad øllet er. Det var øl som man oprindelig bryggede i februar og marts og som man herefter gemte til sommeren, hvor man ikke længere kunne brygge øl.

Oprindelig var bière de garde overgæret, og mange af dem er det stadig, men det er ikke noget absolut krav. Man brygger øllet i det nordlige Frankrig, op imod grænsen til Belgien, og har i øvrigt gjort det i hundredvis af år, oprindelig på små gårdbryggerier, men i dag brygges det også på store bryggerier.

Man ser ofte at bière de garde tappes på 0,75 l. flasker lukket med korkprop, og typisk har de et alkoholindhold på 6,5 – 8,5%, hvilket er væsentligt mere end de fleste øl fra Frankrig.

Da man i dag brygger bière de garde hele året, så har flere af bryggerierne indført nye særlige sæsonøl af samme type. Disse fås bl.a. i marts som såkaldt bière de mars eller som juleøl. I begge tilfælde er der som regel tale om mørkere og kraftigere udgaver af bière de garde.Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   6


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL