Gueuze 

Gueuze

Gueuze er en blanding af gammel og ny belgisk lambic. Ved at blande gammel og ny lambic startes en anden gæring på flaske, ligesom champagne. Resultatet bliver en karakteristisk boblende øl med en frugtagtig sur og tør smag. Selve blandingen imellem den unge og den gamle lambic er afgørende for hvorledes slutresultatet bliver. Hvis man anvender meget af den unge (og billige) lambic risikerer man at få en mælkesur drik. I visse tilfælde anvender man derfor ned til blot 15% ny lambic, kun lige nok til at genstarte gæringen.

Ligeledes har vejret afgørende betydning for hvorledes resultatet bliver. Ifølge mange års erfaringer får lambic der er brygget i koldt vejr den bedste start, hvilket skyldes at vildgæren reagerer mindre i koldt vejr.

Som regel bliver gueuze solgt på flasker lukket med korkpropper, ligesom champagne, for at modstå trykket i flasken.

Ofte lagres gueuze i mange flere måneder eller sågar år på flaske, inden den sendes ud til forbrugerne. Hos forbrugeren kan gueuze ligeledes lagres i adskillige år, hvorunder det stadig vil udvikle smagen.

Traditionel gueuze hverken filtreres, pasteuriseres eller sødes, selvom flere kommercielle mærker gør alle tre ting.

Belgiske Gueuze



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   21






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL