Dortmunder
Dortmund er den store stål og mineby i Ruhr, og man har brygget øl her siden
1300-tallet, og var berømt for sine hvedeøl indtil undergæringen blev udbredt i
det 19. århundrede. Med undergæringen kom en maltet rund øl, som blev solgt over
hele Tyskland såvel som udenfor landets grænser. Denne type påhæftes altid navnet
export, netop for at understrege at den blev solgt langt udenfor Tysklands grænser.
Ikke mindst på grund af de store industrier i byen, samt den store og tørstige
befolkning gjorde at Dortmund blev til en af verdens største bryggeribyer. I dag
har dortmunderen det svært i konkurrencen med andre undergærede øltyper, og selv
i sit lokalområde har dortmunderen haft svært ved at fastholde sit fodfæste hos
de mere trendy og moderne indbyggere i byen.
Dortmunderen er et godt eksempel på øl, som var brygget til arbejderne i de
store industrier, og da disse er gået væsentligt tilbage i de seneste 50 år,
har dortmunderen haft det svært i konkurrencen med andre øltyper. Typisk ligger
alkoholindholdet på ca. 5,5%, altså lidt højere end en almindelig pilsner og
sammenlignet med en pilsner er farven også lidt fyldigere i såvel farve som smag.
En af talrige Dortmunder export
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 12
|