Dortmunder 

Dortmunder

Dortmund er den store stål og mineby i Ruhr, og man har brygget øl her siden 1300-tallet, og var berømt for sine hvedeøl indtil undergæringen blev udbredt i det 19. århundrede. Med undergæringen kom en maltet rund øl, som blev solgt over hele Tyskland såvel som udenfor landets grænser. Denne type påhæftes altid navnet export, netop for at understrege at den blev solgt langt udenfor Tysklands grænser.

Ikke mindst på grund af de store industrier i byen, samt den store og tørstige befolkning gjorde at Dortmund blev til en af verdens største bryggeribyer. I dag har dortmunderen det svært i konkurrencen med andre undergærede øltyper, og selv i sit lokalområde har dortmunderen haft svært ved at fastholde sit fodfæste hos de mere trendy og moderne indbyggere i byen.

Dortmunderen er et godt eksempel på øl, som var brygget til arbejderne i de store industrier, og da disse er gået væsentligt tilbage i de seneste 50 år, har dortmunderen haft det svært i konkurrencen med andre øltyper. Typisk ligger alkoholindholdet på ca. 5,5%, altså lidt højere end en almindelig pilsner og sammenlignet med en pilsner er farven også lidt fyldigere i såvel farve som smag.

En af talrige Dortmunder exportDu er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   12


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL