Barley Wine 

Barley Wine

Barley wine er det engelske udtryk for en stærk øltype, som næsten er sirupsagtig i sin konsistens. Som regel sælges barley wine i miniature flasker. Disse veludviklede bryg er enten gyldne eller mørke i farven. De mørkeste versioner af denne drik blev tidligere benævnt stingo.

Barley wine har som regel et alkoholindhold fra 6 til 12%, men der findes også eksempler på at alkoholindholdet er endnu højere. Det er ikke usædvanligt at barley wine lagres på tønder i et år eller mere inden det tappes på flasker. Det er ikke normalt at se barley wine serveret direkte fra fustager, men det er dog set.

Oprindelig stammer barley wine fra England, men i dag ser man det også produceret andre steder i verden, ikke mindst USA, hvor der findes flere kendte mærker, ikke mindst fra Californien og de nordvestlige stater.

Barley wine fra forskellige bryggerier i USA og EnglandDu er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   4


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL