Märzen 

Märzen

En märzen er et undergæret bryg, som oprindelig stammer fra Wien, men som er blevet udviklet i München. Märzen indeholder typisk over 6% alkohol. Märzen (marts) bryg bliver lagt til lagring og udvikling sommeren over, således at den kan være klar til at drikke i forbindelse med oktoberfesten.

Dette skyldtes at man inden kølesystemernes opdukken ikke kunne brygge øl senere end marts måned, da temperaturen ellers blev for høj, og man var således tvunget til at fremstille en øl, som kunne holde sig sommeren over, eller mere præcist indtil temperaturen igen belv så lav at brygning var mulig.

I dag er märzen i stort omfang erstattet af andre ”festbiere”, men der findes stadig gode eksempler på ølsorten, eksempelvis Spaten Ur-Märzen og Hofbrauhaus Oktoberfest.

Forskellige udgaver af tyske Märzen



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   31






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL