Märzen
En märzen er et undergæret bryg, som oprindelig stammer fra Wien, men som er
blevet udviklet i München. Märzen indeholder typisk over 6% alkohol. Märzen (marts)
bryg bliver lagt til lagring og udvikling sommeren over, således at den kan være
klar til at drikke i forbindelse med oktoberfesten.
Dette skyldtes at man inden kølesystemernes opdukken ikke kunne brygge øl
senere end marts måned, da temperaturen ellers blev for høj, og man var således
tvunget til at fremstille en øl, som kunne holde sig sommeren over, eller mere
præcist indtil temperaturen igen belv så lav at brygning var mulig.
I dag er märzen i stort omfang erstattet af andre ”festbiere”, men der findes
stadig gode eksempler på ølsorten, eksempelvis Spaten Ur-Märzen og Hofbrauhaus
Oktoberfest.
Forskellige udgaver af tyske Märzen
Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer: 31
|