Pale Ale 

Pale Ale

Pale (bleg) ale er en flaskeøl, som er stærkere end en light ale og sædvanligvis baseret på bryggeriets bedste bitter. Mere traditionelt anvendes pale ale tiol at beskrive en flakeøl af bedste kvalitet. Når et bryggeri bruger både betegnelsen pale ale og bitter, har dets pale ale en større vægtfylde end dets bitter.

Specielt i området omkring Burton, hvor pale ale oprindelig stammer fra, har forstået at fremstille mange gode pale ales. Dette tilskrives bl.a. brygvandets særlige kvaliteter i dette område. Visse bryggerier har således boringer som er over 350 meter dybe. I de dele af verden hvor man ikke har samme type vand som i Burton, tilsætter bryggerierne således særlige ”burton-salte” til brygvandet. Denne proces kaldes at ”burtonisere” vandet.

To klassiske Pale Ales



Du er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   36






© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL