Pilsner 

Pilsner

Strengt taget er en pilsner en gylden humlet aromatisk lagerøl fra den böhmiske by Plzen (Pilsen på tysk/dansk), hvor denne klassiske øltype først ble brygget i 1842. Den originale Pilsner Urquell (den oprindelige kilde), brygges stadig der. Tjekkiske pilsnere har en kompleks karakter med en blostrende smag af humle og en tør finish.

Denne gyldne klassiker har fået tusindvis af immitatorer, nogle gode, andre blege immitationer af originalen. Variationer over stilen dominerer i dag verdensmarkedet for øl.

Pilsneren er i dag den dominerende lagerøl i Tyskland. Tyske pilsnere er tørre og humlede, med en lys gylden farve. De indeholder omkring 5% alkohol og mangler ofte den bløde maltsmag af den originale tjekkiske udgave.

Blandt de ledende tyske mærker er Warsteiner, Bitburger og Herforder.

I Hamburg har Holsten bryggeriet fremstillet en pilsner til diabetikere. Ved at gære øllet i længere tid omdannes mere af sukkeret og sukkerindholdet bliver derfor lavere. Denne type kalder de diät pilsner og er kendetegnet med en grøn folie. Denne pilsner er det lykkedes at eksportere i stor stil til bl.a. Storbritannien, hvor forbrugerne tror at der er tale om en pilsner til folk som er på slakekur.

Forskellige pilsnere fra europæiske bryggerierDu er altid velkommen til at kontakte mig vedr. denne artikel på flg. email adresse: tommy@beerlabels.dk angiv venligst arikelnummer:   37


© Tommy Holm 2001-2009
Powered by Red Hat, Apache, PHP and MySQL